Utazási tájékoztatás a COVID-19-cel kapcsolatos korlátozásokról

Ahogy újraindulnak nyaraló, és városlátogatásos járataink, fontos megbizonyosodnunk arról, hogy a célországok biztonsági és egészségügyi eljárásai megfelelnek utasaink részére. A BLUE SKY TRAVEL International Kft. elsődleges célja, hogy a jelenlegi helyzet ellenére utasai számára az utaztatást a legnagyobb biztonságban és zavartalanul, akadályoktól mentesen bonyolítsa le.

 • 2020.június 15-től Görögország megnyitja határait a külföldiek részére a közúti forgalomban
 • 2020.június 15-től megnyithatnak a szezonális szállodák és apartmanok.
 • 2020.július.01 megnyitja határait a légi közlekedés elött a szigetek felé.
 • Nincs szükség előzetesen teszt elvégzésére, szúrópróba szerűen végezhetnek a repülőtéren mintavételt
 • 2020.06.18 éjféltől - Nincs beutazási karantén és hazaérkezési karantén sem

Görögország azon dolgozik, hogy az országukba érkező vendégek biztonságérzetét maximálisan biztosítsák!

COVID-19 UTASTÁJÉKOZTATÓ

Ezúton szeretnénk kedves utasaink részére tájékoztatást nyújtani a Covid-19 vírus terjedése miatt tett óvintézkedésekről, amelyekre utazásuk közben számíthatnak. A leírt információk tájékoztató jellegűek, melyek a jelenlegi előírásokhoz, iránymutatásokhoz igazodnak. A szállásokon, közlekedési eszközökön, útvonalakon történő változásért társaságunkat felelősség nem terheli.

Az egyes tagállamok feladata, hogy hivatalos tanácsokkal szolgáljanak állampolgáraiknak. Ezért azt javasoljuk, hogy tudakozódjon hazájának illetékes hatóságánál – jellemzően a külügyminisztériumnál –, hogy érvényben vannak-e utazási tanácsok, figyelmeztetések arra az országra vonatkozóan, ahova utazni tervez. Az utazási tanácsok a helyzet alakulásának függvényében folyamatosan frissülnek. Határátlépéskor ellenőrizhetik az utasok testhőmérsékletét, valamint szúrópróbaszerű jelleggel Covid-19 tesztet végezhetnek.

Szálláshely

A társadalmi távolságtartási ajánlásokat alkalmazni kell.

 • Be- és kicsekkolás: A kijelentkezési és a bejelentkezési idő közötti idő kötelező meghosszabbítása a tartózkodások között (kijelentkezés 11 óráig és bejelentkezés 15:00 órától), hogy a szobákat alaposan takarítani, fertőtleníteni és természetes szellőztetés útján szellőztetni lehessen. A nem szállóvendégeknek tilos belépniük a szállodákba.
 • Takarítási rend: Kerülni kell a szobák gyakori takarítását a vendégek tartózkodása során (ez a takarító személyzet védelmét szolgálja a lehetséges esetekkel való érintkezés elkerülése és a további átvitel megelőzése érdekében). Görög Egészségügyi Minisztérium javaslatára kerülni kell a lepedők, párnahuzatok és törölközők napi cseréjét, és az csak a vendégek kérésére végezhető. Javasolt, hogy minden szobából a hotel távolítsa el a lényegtelen dolgokat (párnák, ágyneműk).
 • Étkezés: Az étkezési szolgáltatásokra (éttermek – a la carte, büfé, reggeliző helyiségek – és bárok – beltéri és kültéri -) ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az országban az éttermekre és bárokra, az aktuális jogi keret szerint. Minden étterem és bár vezetőjének végre kell hajtatnia a távolságtartást az asztalok elhelyezése és a vendégek ültetése révén. Szállodai elhelyezés esetén a svédasztalos étkezés továbbra is biztosított, azonban az ételeket a személyzet szervírozza ki a tányérra a vendégeknek. Ez minőségben nem befolyásolja az eredeti szolgáltatás színvonalát.
 • Közös területek használata: Közösségi terekben, illetve a szabadtéri területeken, fürdőkben, játszótereken kerülni kell a túlzsúfoltságot, és alkalmazni kell a társadalmi távolságtartási ajánlásokat.
 • Medence: A szállodákban csak a szabadtéri úszómedencék működhetnek, az aktuális jogi keretnek megfelelően. A beltéri úszómedencék üzemeltetése tilos. A fürdőzők száma korlátozott, a szállodai medencék kihasználtsága az egy főre eső 5 m2 vízfelület indexével számítható ki.
 • Légkondicionálás: Az Egészségügyi Minisztériumnak az útmutatója szerint különös figyelmet kell fordítani a levegő visszakeringetésének megakadályozására és a természetes szellőzés lehetővé tételére a szobákban és más területeken (a légkondicionálókat ajtónyitásakor letiltó rendszer leállításával). A központi légkondicionálóval rendelkező szálláshelyek a berendezések használatát várhatóan mellőzni fogják, a levegő visszakeringetésének megakadályozása miatt. Azok a szobák, amelyek egyénileg szabályozható légkondicionálóval rendelkeznek, azokat az utasok (előzetes tájékoztatás szerint) használhatják.
 • Fizetés: A szállodai költségek megfizetésére a hitel- vagy bankkártyák ajánlottak.

Utazás repülővel

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy saját és utastársaik egészségnek megóvása érdekében a repülőtereken, repülőgépen és a transzferbuszokon az orr és arc eltakarására szolgáló maszk viselése kötelező. A Nemzetközi Légügyi Hivatal rendelkezése értelmében június 1. után a repülőterek épületeibe csak az utazó személy léphet be. A repülőgépek légkondicionáló berendezései olyan speciális szűrőkkel rendelkeznek, melyek megszűrik a vírusokat és baktériumokat, így azok szinte steril levegőt biztosítanak.

A fedélzeten ellátás nincs! Térítés ellenében a „Bar on board”, azaz fedélzeti bárból vásárolható szendvics, vagy üdítő.

❗️FONTOS INFORMÁCIÓ❗️ 2020.07.01-től KÖTELEZŐ az elektronikus regisztráció Görögországba utazóknak legkésőbb 48h-val az érkezés előtt.

Mindenkinek saját felelőssége, hogy utazás elött a regisztrációt elvégezze. Kérjük, hogy a mellékelt tájékoztatót figyelmesen olvassák el.

Az alábbi linken egy komplett kitöltési útmutató letölthető a Görögország-i belépéshez szükséges regisztrációhoz. 

SEGÉDLET LETÖLTÉS ITT:
https://blueskytravel.hu/…/a…/passenger_location_form_HU.pdf

REGISZTRÁCIÓ ITT: https://travel.gov.gr/#/form

OFF-LINE ADATLAPOK - ezt is javasolt utazás elött kitölteni

információs adatlap 1.    információs adatlap 2.

 

JÁRAT ADATOK:

Célállomás

Légitársaság

Járatszám

Kréta

Smartwings

7O-5092

Zakynthos

Smartwings

7O-5016

Kefalonia

Smartwings

7O-5088

Korfu

Smartwings

7O-5018

     

A kitöltés után az utas kap egy QR kódot, amelyet érkezéskor be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak. A QR kódot az utas a mobil telefonja segítségével, vagy kinyomtatott formában mutathatja be. A megadott információk alapján a rendszer kockázatelemzést végez, amely alapján kiválasztják azokat az utasokat, akiket letesztelnek. A tesztelésre kiválasztott utasoknak az általuk foglalt szálláson 1 napra karanténba kell vonulnia a teszt eredményének megérkezéséig.

Az országba érkező összes utasnak legkésőbb 24 órával az országba érkezés előtt ki kell tölteni a nyomtatványt. A visszaigazoló e-mail-t azonnal, az egyedi QR kódot pedig a várható érzekés napján, 0 órától fogja kiküldeni a rendszer. A regisztrációt az összes utasra egyenként el kell végezni!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy jelenleg csak az online kitöltött és érvényes QR kóddal rendelkező utasok léphetnek be Görögországba, ezért a budapesti jegykezeléskor ezt már ellenőrizni fogják. A QR kód hiányában a járatra történő bejelentkezést a légitársaság megtagadja!

Felhívjuk a Görögországba egyénileg vagy autóbusszal utazók figyelmét a napokban életbe lépő beutazási szabályokra.

 • Szárazföldi úton Görögországba személygépkocsival és autóbusszal csak Bulgária felől lehet belépni. Július 14-én 6:00 órától 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR COVID-19 teszt bemutatása szükséges a PLF (Passanger Locator Form) online regisztráció mellett.
 • Magyarországra, a Szerbia felől belépő magyar állampolgároknak július 15-én 0:00 órától a 341/2020. (VII. 12.) Korm. rendelet karantén kötelezettséget ír elő annak ellenére, hogy Görögország szabadon utazható (zöld) országnak minősül.
 • Repülőgéppel korlátozás nélkül lehet utazni a két ország között (az online regisztráció és QR kóddal)

A QR kód okostelefonon vagy kinyomtatott verzióban is bemutatható.

 

SZÁLLÁS CÍMEK:

Andreolas Beach Hotel Laganas, Zakynthos 291 00, GREECE
Alex Studio Laganas, Zakynthos 291 00, GREECE
Katerina Studios & Apartments Lassi, Kefalonia 281 00, GREECE
Villa Spiros Studio Lassi, Kefalonia 281 00, GREECE
Anemologio Studio Lassi, Kefalonia 281 00, GREECE
Sotiris Studios -Apartments Hotel Ammes beach, Svoronata 281 00, GREECE
Manos Apartman Agia Marina 730 14, GREECE
Gradma Katina studio PEO Kissamou Chanion 134, Platanias 730 14, GREECE
Leftis Romantica studio Moraitika, 490 84, GREECE
Elena Studio Moraitika, 490 84, GREECE
Zorbas apartman Moraitika, 490 84, GREECE

Utazás busszal

Kérjük kedves utasainkat, hogy minden esetben tartsák be a Népegészségügyi Központ javaslatait, fokozottan figyeljenek a személyi higiéniára, köhögéskor és tüsszentéskor takarják el orrukat és szájukat zsebkendővel, illetve fordítsanak kiemelt figyelmet a gyakori és alapos kézmosásra.

Autóbuszainkon mellékhelység használatára nincs lehetőség, illetve büfé nem üzemel! Az autóbuszokon kihelyezett kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítunk! Maszk viselése javasolt, de annak viselése nem előírás! Kérjük utasainkat, hogy az utazás alkalmával mindenki rendelkezzen maszkkal vagy arcot eltakaró sállal, kendővel.

Utazás egyénileg

Utazásuk során javasoljuk a zsúfolt megállóhelyek, benzinkutak elkerülését, a nyilvános illemhelyeket fokozott figyelemmel használják, törekedjenek a higiéniás előírások betartására.