Utazási szabályok országonként

Általános információk

Fontos! Utazás előtt időben ellenőrizze, hogy a védettségi igazolványon szereplő személyi igazolvány vagy útlevélszám (amely feltüntetésre került) azonos-e az úti cél által kért okmányban ténylegesen szereplőével! Amennyiben eltérést tapasztal, azonnal jelezze az oltási/védettségi igazolványt kiállító hatóságnak, mert a beutazás megtagadásra kerül az eltérés miatt az adott célországba. 

Amennyiben az útlevél, vagy személyi igazolvány lejár, és új kerül igénylésre, a védettségi igazolvány cseréje is szükséges (az okmányszámok eltérése miatt), mely hosszabb időt vesz igénybe, mint az új útlevél megérkezése, ezért útiokmányainak érvényességét időben ellenőrizze, és gondoskodjon azok megújításáról! 

Beutazási szabályok országonként

Kattintson az alábbi linkekre a részletes szabályok megtekintéséhez:

Fontos: a célországba történő beutazási feltételeknek történő maradéktalan megfelelés az Utas feladata és felelőssége, az ezek elmulasztásából eredő károkért irodánk felelősséget nem vállal!

Közleményeink

Az oltóorvos ingyen kiállítja az utazáshoz az angol nyelvű oltási igazolást

Számos ország eltörölte már a külföldi turisták számára a karanténkötelezettséget és a tesztelést, amennyiben igazolni tudják, hogy megkapták a koronavírus elleni védőoltást. Változó, hogy melyik állam hány nappal az első (vagy a második oltás) felvétele után teszi lehetővé a korlátozásmentes beutazást, de az oltás napját és a vakcina típusát tudni kell igazolnia a beutazónak.

A magyar turisták egyik fő nyaralódesztinációjának számító Görögország például minden vakcinatípust elfogad, ugyanakkor előírták, hogy a második oltás beadása után el kell telnie 14 napnak a beutazásig, és erről angol, francia, német, olasz, spanyol vagy orosz nyelven kiállított oltási igazolást kérnek.

Az angol nyelvű igazolást – mely a személyes adatok mellett a vakcina típusát, sorszámát, és a két oltás dátumát is tartalmazza – az oltóorvos (tehát az oltóközpont, illetve az oltópont orvosa, vagy a háziorvos) állítja ki és hitelesíti az oltásnál kapott, magyar nyelvű igazolása alapján.