Jégkorong VB Asztana 3*+

Leírás

Info

[r]repülővel, átszállással ukrán nemzeti légitársasággal

7 éjszaka, kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Square 3*+

reggeli

Leiras

1. nap: 

Indulás menetrend szerinti járattal Asztanába, Kijevi átszállással 15:45-kor.

2. nap:

Érkezés Asztanába 04:00-kor. Transzfer a szállodába, bejelentkezés.

Transzfer a stadionba.

Meccs: Magyarország – Dél-Korea 12:30.

Meccs után transzfer a szállodába.

3. nap:

Reggeli után városnézésre indulunk.  Asztana a világ egyik legfiatalabb fővárosa, csupán 1997-től került Almatyból Asztanába az ország gazdasági és kereskedelmi központja, melynek kazah jelentése is „főváros”. A várost 1830-ban az oroszok alapították Akmolinszk néven, mely egy kietlen kisvárosból nőtte ki magát igazi metropolisszá. 

A várost az Isim folyó választja ketté, északon a régi, délen pedig az új város található, a folyóparton sétára nyílik lehetőségünk. Építészete monumentális, modern stílus jellemzi, Brazíliához és Washingtonhoz hasonlóan tervezőasztalon készült városról beszélünk, tágas utcái és terei, modern plázái és toronyépületei impozáns látványt tárnak szemünk elé.

Városnézésünk során meglátogatjuk Asztana jelképét, a Bayterek tornyot, mely az ősi kazah mondát testesíti meg, miszerint a jólét madara arany tojást rakott az élet fáján. A torony 105 méter magasságból tár teljes panorámát elénk a lábunk alatt elterülő városra. A kupolában megtekinthetjük Nazarbajev elnök aranyba öntött tenyérlenyomatát is, az ő kezdeményezésére került ide a főváros, továbbá a fejlesztéseket is neki köszönhetik a kazahok.

Következő megállónk a Béke és Egyetértés Palotája, mely egy 52 millió dollárból kivitelezett 77 méter magas üvegpiramist formáz. Igazi mérnöki kihívás volt, hogy az épület kibírja az időjárás viszontagságait, hiszen nyáron +30, míg télen akár -40-50 fok is lehet, így az épület fémszerkezetének az extrém hőmérséklet miatt akár 30 centiméteres hőtágulást is ki kell bírnia. Az épületet rendezvények lebonyolítására használják. Program után transzfer a stadionba.

Meccs: Belorusszia – Magyarország 19:30

4. nap:

Reggeli a szállodában.

Fakultatív programként Almaty-túra angol nyelvű idegenvezetéssel, ahol ízelítőt kaphatunk a régi fővárosból.

Vagy szintén fakultatív program keretében gasztroprogramunkon lehetőség adódik kipróbálni a helyi tradícionális ételeket, mint a lóhúst, kumiszt, sajtokat és egyéb finomságokat, különlegességeket.

Délután sétahajókázás az Isim folyón.

Szabadnap – nincs meccs.

5. nap:

Reggeli után a mai napon fakultatív program keretében megtekintjük a Nur-Alem Expót. Az épületegyüttest a 2017-es világkiállításra építették, kevesebb, mint 3 év alatt, ami óriási kihívást állított a mérnökök és építészek elé, központi eleme a Nur-Alem. A kiállítás mottója a „jövő energiája”, melynek főbb témái a globális felmelegedés, a vízellátás, az éghajlatváltozás, a biológiai sokféleség védelme és az energiabiztonság volt. A világkiállításon csaknem 100 ország képviseltette magát tematikus pavilonjaikkal – köztük Magyarország is.

A Nur-Alem mára Astana egyik jelképévé vált és a világ legnagyobb tökéletes gömb építménye.

Jelenleg a Jövő energiájának múzeumaként üzemel, mely egy ultramodern multimédiás szórakoztató komplexum, tele látványos elemekkel. A 8 emeletes gömbben emeletenként tematikus kiállításokat találunk, például: napenergia, kinetikus energia, űrenergia. A programon résztvevőknek transzfer a stadionba.

Meccs: Litvánia – Magyarország 12:30

6. nap:

Reggeli után fakultatív programunk az asztanai Nemzeti Múzeum mely már épületként is érdekes látványt nyújt – mint szinte minden épület Asztanában, ez is különleges. A múzeumban a kazah nép ősi kultúrájáról, viseleteiről, általuk használt eszközökről és történelméről bővíthetjük ismereteinket.

Következő megállónk a Kazahsztán fővárosában, Astanában található Hazrat Szultán mecset, mely Közép-Ázsia legnagyobb mecsetje. A mecsethez négy minaret tartozik, melyekből 77 méter magasról szólították imára a muzulmánokat. A kupola magassága 51 méter, szélessége 28 méter. a programon résztvevőknek transzfer a stadionba.

Meccs: Magyarország – Szlovákia 19:30

7. nap:

Reggeli a szállodában. Fakultatív programunk a mai napon egy igazi kirándulás a Burabay-Nemzeti Parkba a Borovoe-tóhoz, mely egész napos kikapcsolódást jelent.

A Burabay Nemzeti Park Kazahsztán „Svájca”, gyönyörű, kristálytiszta tavakkal, hatalmas erdőkkel és hegyekkel lenyűgöző látványt nyújt, a tiszta levegő pedig életerővel tölt majd fel minket. A területhez különböző legendák is kapcsolódnak. Az egyik szerint a teremtő minden nemzet számára mást adományozott: egyesek gyönyörű hegyeket kaptak, míg mások gazdag erdőket, de a kazah nomádok számára csupán a kietlen sztyeppéket szánta, akik ezt nagyon nehezményezték. Imádkoztak istenükhöz, aki összegyűjtötte a hegyeket, folyókat, tavakat és erdőkett és a sztyeppére dobta őket, így született Burabay is, melyet Kazahsztán gyöngyszemeként emlegetnek. Késő délutáni órákban visszaérkezés a városba.

Szabadnap – nincs meccs.

8. nap:

Reggeli a szállodában. Utána fakultatív program keretében lehetőségünk van meglátogatni a szovjet időkből fennmaradt Alzhir gulág emlékparkot.

Alzhirban - a Szovjetunió legnagyobb női munkatáborában, a kazah sztyeppe közepén asszonyok ezrei küzdöttek az életben maradásért. Ezen asszonyok előtt tiszteleg a felújított emlékpark.

A semmi közepe lenne, ha a 20. század történelmi eseményei másképp alakulnak – ez az érzése az embernek a kazah sztyeppe közepén, a jelenlegi modern és csillogó fővárostól, Asztanától kevesebb, mint 30 kilométerre. Itt már legfeljebb a telepített fák szemmel is látható küzdelme a szélsőséges időjárás viszontagságaival árulkodik a kazah elnök nagyszabású vállalkozásáról. (forrás: vasarnapihirek.hu)

A programon résztvevőknek transzfer a stadionba.

Meccs: Kazahsztán-Magyarország 19:30

9. nap:

Reggeli hidegcsomagok felvétele a szállodában. Kijelentkezés. Transzfer a repülőtérre. Indulás Budapestre kijevi átszállással: 05:00. Érkezés Budapestre: 14:55.

A programok sorrendje csak tájékoztató jellegű, még szervezés és véglegesítés alatt állnak. A programok ára minimum 25 fő részvétele esetén érvényes, kisebb létszámú jelentkezésnél újrakalkulálás szükséges, ami az árat befolyásolhatja. Az iroda a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programok

Városnézés + Bayterek torony + Béke és Egyetértés Palotája
Ár: 9 500 Ft/fő

Nur-Alem Expo
Ár: 9 500 Ft/fő

Nemzeti Múzeum + Hazrat Sultan mecset
Ár: 8 500 Ft/fő

Borovoe Nemzeti Park
Ár: 20 000 Ft/fő

Alzhir Gulag Emlékpark
Ár: 10 500 Ft/fő

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.

További Információk

Utazás Asztanába 3*-os szállodai elhelyezéssel

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Ukraine International Airlines
Oda út: Budapest-Kijev 15:45-18:25, Kijev-Asztana 19:25-04:00 (+1)
Haza út: Asztana-Kijev 05:00-08:30, Kijev-Budapest 14:10-14:55

Szállás

Kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban: The Square Hotel 4*, megítélésünk szerint 3*+, hivatalosan 4*-os szálloda, mely hangszigetelt szállást biztosít Khan Shatyr, Expo 2017 Astana és Bayterek Monument közvetlen közelében. 

Vízum

Turista célú beutazás esetén 30 naptári napot nem meghaladó tartózkodásra NEM szükséges vízum. A 30 napot meghaladó tartózkodáshoz vízum beszerzése szükséges, melyet a Kazah Köztársaság külképviseletein kell beszerezni. Beutazás útlevéllel, melynek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a Kazahsztánból történő kiutazás után.

Ismerje meg Asztanát

Az ár tartalmazza:

szállást reggelivelkorai becsekkolásttranszfert a szálloda és a repülőtér közöttbuszos, magyar nyelvű városnézést, belépővel a Bayterekbe és a Béke és egyetértés Palotájábatranszfert az első napon a stadionba és vissza a szállodába

Az ár nem tartalmazza:

repülőjegyet illetékkel személyenként 1 db max. 8 kg kézipoggyásztés személyenként 1 db max. 23 kg-os feladandó bőröndöt 167.500 Ftútlemondási biztosítás1,5 % EGYÉB KÖLTSÉGEKFakultatív kirándulásokBelépőjegyek a meccsekreBBP utasbiztosításClassic: 580 Ft/fő/napPremium: 750 Ft/fő/napPrivileg: 1.040 Ft/fő/nap

Árak

0 /fő

(0 Ft)

Ez a teljes ár!

  • Utazás:

  • Ellátás:

  • Indulás:

  • Hazaérkezés:

  • Tartózkodás: éj