MIKOR NE FOGLALJ ELLÁTÁST A SZÁLLÁSFOGLALÁSHOZ?

28

márc

MIKOR NE FOGLALJ ELLÁTÁST A SZÁLLÁSFOGLALÁSHOZ?

Mi általában rákérdezünk az utasnál, hogy mik az étkezési és nyaralási szokásai és az itthoni szokásai alapján ajánlunk ellátási lehetőséget. Mediterrán országokban általában elegendő a reggeli befizetése, általában jó választás a szálláson. De félpanzió vagy all inclusive ellátás lehet neked felesleges pénzkidobás. Nézzük meg kinek mi?!

Neked inkább a FÉLPANZIÓ való: ha nem tervezed, hogy a szállodában töltsd az egész napot, egy héten 3 napot vagy többet kirándulnál: ilyenkor úgymond elveszik az étkezésre, italokra előre kifizetett összeg, nem vagy mennyiségi evő otthon sem, akkor sem fogsz kétszer annyit enni. Szívesen kipróbálod a helyi ízeket, éttermeket is esténként, és sajnálod duplán kiadni a pénzt, olyan szállást találtál, ami központ közeli, van a közelben egy kis nyüzsi, és szívesen ki is használod ezt.


Azért azt is tudnod kell, hogy: A félpanzió általánosságban reggelit és vacsorát tartalmazó ellátás, ahol legtöbbször 3*-tól felfelé a reggeli büféjellegű (svédasztalos) és jár hozzá kávé, tea, tej, kakaó és valamilyen gyümölcslé (szerűség), a vacsora pedig menüválasztásos vagy svédasztalos, és az italokat külön kell fizetned vagy a helyszínen alkalmanként készpénzzel vagy szobaszámlára íratva a távozáskor egy összegben. Ami még meglepetést szokott okozni, hogy az általunk hagyományosan fogyasztott eszpresszó kávé, kapucsínó külön fizetendő a reggelinél is, ahogy a friss gyümölcslevek is. A kontinentális reggeli a forró italt (kávé, tea stb) jelenti, ill. valamilyen péksüteményt, vajat v. margarint és esetleg felvágott, sajt, lekvár is jár hozzá, de nem szükségszerűen. 

Neked való az ALL INCLUSIVE ellátás: ha ételben a mennyiség igenis fontos, jól akarsz lakni és ne más mondja meg, mennyivel! Egy kukkot sem beszélsz idegen nyelven, mert akkor ránézésre ki tudod választani a Neked megfelelő fogásokat, részt vehetsz nyelvtudást nem igénylő animációs programokon, tervezhető költségvetésre vágysz: pontosan tudod, mennyit szánsz az útra, és inkább itthon fizeted ki ezt az összeget. Olyan pihenésre vágysz, ahol még gondolkodnod sem kell azon, hogy mit csinálj: ezekben a szállodákban minden a kiszolgálásról, pihenésről szól!
Azért azt is tudnod kell, hogy: az all inclusive szállodáknál jó szívvel minimum 4*-os kategóriát érdemes foglalni, főleg Európa nyaraló részein, ha még délebbre megyünk (Tunézia, Törökország, Egyiptom), akkor pedig még egy kategóriával feljebb. Van különbség az all inclusive ellátás tartalmában még azonos kategórián belül is, nem is kicsi! Előre tájékozódj, hogy, mit kapsz a pénzedért!

notifications_active

Hírlevél

Értesüljön a legfrissebb akciókról, iratkozzon fel hírlevelünkre!