KEFALONIA a Jón – tenger szigetvilágának igazi gyöngyszeme

KEFALONIA a Jón – tenger szigetvilágának igazi gyöngyszeme

27

szept

Kefalonia Görögország nyugati részén helyezkedik el, a Jón-tenger legnagyobb szigete. Hegyek, tágas öblök, zöld erdők és változatos tengerpartok várják a szigetre látogatókat.

A sziget történelmét tekintve volt Velence-i, később francia fennhatóság alatt, majd angol végül pedig Görögországhoz csatolták végérvényesen.

A szigeten található Görögország 10 védett nemzeti parkjának az egyike, a sziget legmagasabb pontja, az 1628 m magas Aneos hegy és környéke.Érdemes itt felkeresni a lélegzetelállító Melissani tavasbarlangot, és a híres Drogarati cseppkőbarlangot is.

 Katerina stúdió

Kefalonia északi és nyugati oldalain a világos színű, fehér kavicsos partok a jellemzőek, míg a keleti és a déli strandok homokkal, vagy aprókaviccsal borítottak. Jellemzőjük, hogy tiszta, kellemes hőmérsékletű a víz. A szigeten található Görögország többször is a legszebb strandjának választott, hófehér Myrtos Beach és a különleges színéről ismert XI beach.

Katerina stúdió

Települések:

Lassi a sziget egyik legnépszerűbb és legnagyobb üdülőhelye a fővárostól, kb 2 km-re, a reptértől kb. 7 km-re található. A főutcájának két oldalán elhelyezkedő tavernák, kávézók, bárok, szuveníres üzletek nyújtanak szórakozási és vásárlási lehetőségeket az idelátogatóknak. Az ideutazók különféle homokos, helyenként kavicsos parttal rendelkező öblökben hűthetik le magukat a nyári melegben. A tengerpart a vízisportot kedvelő utasokat is várja.

Svoronata a reptértől kb.2 km-re található. Ez egy kis üdülőhely, a fővárostól kb.12 km távolságra, ahová busszal lehet bejutni. A turistákat itt lassan mélyülő, helyenként sziklás, kavicsos  kisebb öblök várják. A főúton található néhány taverna és kávézó nyújt csak szórakozási lehetőséget. Elsősorban autót bérlőknek, és az aktív, kirándulást  kedvelőknek ajánljuk.

Fakultatív kirándulási lehetőségek, melyekre érkezéskor a helyszínen van lehetőség jelentkezni:

  • Kefalonia felfedezése, szigettúra: Csatlakozzon hozzánk egy autóbuszos túrán, hogy meglátogassa Kefalonia nevezetességeit és legjobb látnivalóit, így kiváló lehetőséget kaphat arra, hogy ízelítőt kapjon gyönyörű szigetünk kínálatából. Tegye tiszteletét a sziget védőszentje előtt, és élvezze a borkóstolást. Látogasson el a varázslatos Melissani földalatti tóhoz és a lélegzetelállító Drogarati-barlanghoz. Kóstolja meg a hagyományos ebédet Agia Efimia halászfaluban, és fejezze be a napot Myrtos lenyűgöző strandjának fotózásával
  • Ithaka hajókirándulás: Élvezze a mítoszok és a varázslatok napját, miközben óvatosan körbehajózzuk testvérszigetünket, Ithakát, a mitológiai hős, Odüsszeusz otthonát. Pihenjen a fedélzeten, miközben a zord partvidék mellett hajózunk, és olyan varázslatos falvakat fedezünk fel, amelyeket az idő elfelejtett. Vásároljon Vathi fővárosában, kóstolja meg a helyi specialitásokat ebédre Kioni lenyűgöző kikötőjében, és álljon meg fürdeni a sziget legszebb strandján, a híres Gidaki öbölben
  • Velencei stílusú hajóút: Hajózzon óvatosan Kefalonia keleti partjainál, és álljon meg testvérszigetünk, Ithaka partjainál, a gyönyörű Polis öbölnél. Álljon meg úszásra és napozásra közvetlenül a 2. századból származó, elsüllyedt ősi város, Ierusalim felett. Továbbhajózva a csatornán át elérjük a régi velencei várost, Fiskardót, ahol ebédelhetünk a sok régi kúriában, megnézhetjük a gazdagokat és a híres embereket luxushajóikon, vagy kávézhatunk a rakparton
  • Zante hajókirándulás: Hajózzon el a tengeren át a szomszédos Zakynthos szigetére, amely lenyűgöző tájáról és kristálytiszta kék vizéről híres. Mártózzon meg a tengerben a híres Navajo strand közelében, amely lenyűgöző hajóroncsáról és függőleges fehér sziklafaláról híres. Hajózzon el a Kék barlangok mellett, hogy megcsodálhassa a páratlan tájat, és tartsa szemmel a tengeri teknősöket és a szerzetesfókákat, mielőtt megebédel Agios Nikolaos festői kikötőjében, pihenjen a tengerparton vagy fedezze fel a falut.

 Kefalonia éghajlata



notifications_active

Hírlevél

Értesüljön a legfrissebb akciókról, iratkozzon fel hírlevelünkre!