LEFKADA a vadregényes Jón-sziget

LEFKADA a vadregényes Jón-sziget

30

szept

Lefkada Korfu és Kefalonia között, Görögország nyugati részén helyezkedik el. A sziget felszínének a legnagyobb részét fehér mészkő borítja. Görögország szárazföldjével egy híd köti össze, így nem kell kompot igénybe vennie azoknak, akik autóval érkeznének.

A sziget keleti partján találhatóak az üdülőhelyek, ennek az az oka, hogy ez az oldal szélvédettebb, kevésbé meredek és a tenger is lassabban mélyül.  A sziget leghíresebb partszakaszai a Porto Katsiki, Egremni, Megali Petra, Ammoussa, illetve az Agiofili Beach. A sziget belseje hegycsúcsokkal tarkított.

Települések

A sziget legnagyobb települése Lefkadaváros, ami a sziget fővárosai is egyben. A sziget északi részén helyezkedik el a sikátor szerű kis utcáival, múzeumaival és templomaival.

Nidri

Lefkadavárostól 16 km-re található, a sziget keleti oldalán. Kikötője rögtön a tengerparti sétány mellett található, innen indulnak a kirándulóhajók, valamint Meganissi és Kefalónia szigetére is. A településsel szemben található több kis sziget: Madouri, Sparti, Skorpidi, Skorpios (Rybolovlev család tulajdonában van). Ez az egyik legfelkapottabb üdülőtelepülés, így bár az állandó lakosok száma valamivel több, mint ezer, a főszezonban mégis igazi nyüzsgő várossá alakul át. Számos szupermarket, kávézó, taverna áll a vendégek rendelkezésére.

Vasiliki

Hosszú tengerparti rész, kavicsos. Nagy előnye, hogy a nyugati strandok könnyen elérhetőek, főleg a déliek, Egremni és Porto Katsiki. Az Agiofili Beach mindössze 3,5 km-re található innen, így sokan átjárnak erre a részre napközben fürdeni, éppen ezért főszezonban ez a partszakasz eléggé zsúfolt.


 

Fakultatív programok, melyekre a helyszínen van lehetőség jelentkezni az idegenvezetőnél:

  • Sunset tour, naplementés kisbuszos kirándulás
  • Kefalónia-Ithaka felfedezése
  • Lefkada legszebb strandjai hajókirándulás
  • BBQ hajókirándulás
notifications_active

Hírlevél

Értesüljön a legfrissebb akciókról, iratkozzon fel hírlevelünkre!