Felkészülés Repülőútra- Hasznos Tippek

19

márc


Felkészülés Repülőútra- Hasznos Tippek

Lassan eljön a várva várt nyaralás ideje, amikor repülőre száll majd a család. Akár messzire repülsz, akár a görög szigetekre vagy csak ide a szomszédba, utazás előtt mindenképp érdemes megfogadni pár tanácsot, hogy egy rosszul elsült repülőút ne nyomja rá a bélyegét az egész vakációra!


1. Turbózd fel az immunrendszeredet!

Főleg a hosszabb repülőutak előtt érdemes erre odafigyelni: a repülő zárt terében villámgyorsan terjednek a bacik - elég egyetlen beteg utas két székkel odébb, és te is könnyedén összeszedhetünk bármi nyavalyát. Ezért fontos, hogy az immunrendszered a topon legyen. Utazás előtt egy-két héttel kezdj immunerősítőket szedni (Béres csepp, Echinacea) és emeld meg a napi C-vitamin adagodat is.



2. Öltözz rétegesen!

Még hogyha 30 fokból utazol 30 fokba, akkor is legyen meleg ruha a kézitáskádban. A legjobb szolgálatot egy oversize kardigán és egy pár puha, meleg zokni teheti. A repülőgépen a légkondicionálás miatt viszonylag hideg (kb. 18 fok) szokott lenni, a strandpapucsban, balerinában hamar jéggé fagyhat a lábad. Ne kezdd felfázással a vakációt!

3. Hidratálj!

Az utastér levegője rendkívül száraz. Felszállás előtt szerezz be egy másfél literes ásványvizet (a kapuknál, a biztonsági ellenőrzés után, ott ugyanis nem engedik át az otthonrólhozott palackot), és legyen a táskádban hidratáló arcpermet, kézkrém és ajakápoló. Félóra repülés után már szükséged lesz rájuk.







4. Mozogj, mozogj, mozogj!
Minél hosszabb egy repülőút, annál nagyobb a mélyvénás trombózis kialakulásának kockázata. Ahhoz, hogy ezt megelőzd, figyelj a következőkre:

- ne viselj túl szoros, műszálas ruházatot, alsóneműt,

- ne keresztezd a lábaidat, próbáld minél jobban kinyújtani őket,
- amilyen gyakran csak lehet, sétálj körbe a kabinban.



5. Néznivaló

Az alvás remek, de rengetegen vagyunk, akik képtelenek rá egy repülőgépen. Ilyenkor lép életbe a második legkézenfekvőbb opció: nézzünk filmeket vagy sorozatokat. A hosszabb utakra tervezett méretesebb gépeken, minden székhez tartozik egy képernyő, amin esetenként százával találunk filmet, a hollywoodi szuperprodukcióktól a bollywoodi őrületekig. Ha kényes az ízlésünk vagy kisgyerekkel utazunk, akkor persze készülhetünk a saját kedvenceinkkel is: érdemes a laptopra, vagy akár a telefonra letölteni a filmeket/sorozatokat.


6. Hallgatnivaló, olvasnivaló

Ha esetleg épp nincs kedvünk filmezni, hagyatkozhatunk a fülünkre is. Egy hosszú repülőutat simán el lehet tölteni zenehallgatással is, de ennél sokkal szórakoztatóbb lehet, ha nemcsak a kedvenc számainkat készítjük be, hanem hangoskönyveket.

Ha sem a hallgatnivaló, sem a néznivaló nem opció, akkor még mindig lehet olvasni. Hogy az útra mit viszünk magunkkal, az természetesen egyéni ízlés kérdése, ugyanakkor arra érdemes figyelni, hogy ne hagyományos kötetet(eket) pakoljunk a kézipoggyászba, (amennyiben megoldható) hanem mindenképpen e-book olvasó legyen nálunk, mert sokkal kisebb helyen elfér és kevesebb súlyt nyom.






7. Ne fogyassz kávét, alkoholt

Bizony, egy pohár bor remekül ellazít, de csak egy fél órára. Nem éri meg! Kerülj minden olyan italt, amik dehidratálnak, mint például a kávé vagy az alkohol.






Jó utat, nyugodt, turbulencia mentes repülést kívánunk!



notifications_active

Hírlevél

Értesüljön a legfrissebb akciókról, iratkozzon fel hírlevelünkre!